Voorster tennisclub: De oprichting

Voorster tennisclub: De oprichting

Eind jaren ’70 neemt een aantal Voorstenaren het initiatief om een tennisclub in Voorst op te richten. De vereniging Voorster Tennisclub wordt bij de Kamer van Koophandel aangemeld op 2 april 1979. Er worden 8 gravelbanen aangelegd. Er wordt een clubhuis gebouwd met kleedkamers, een kantine en er wordt een contract opgesteld voor de Voorster Tennisclub en de parkdirectie zodat de samenwerking goed kan verlopen. Alle tot nu toe bekende leden worden aangemeld bij de KNLTB.  

Zaterdag 3 april 1982 kan er in Voorst voor het eerst getennist worden. In 1983 worden de eerste kunstgrasbanen aangelegd. We zijn het eerste park in de omgeving met deze banen. Inmiddels is het ledental teruggelopen, zijn alle vijf overgebleven banen voorzien van kunstgras en heeft de Voorster Tennisclub een fantastisch tennispark in bezit. In 2019 vieren we het 40-jarig bestaan! Voor informatie en alle vragen kunt u ons bereiken via info@voorstertc.nl en u bent natuurlijk altijd welkom in ons clubhuis om een drankje te drinken. Deze is elke doordeweekse avond geopend.

De tennislessen bij de Voorster TC worden verzorgd door Tennisschool ’t TennisHuys.

Voor vragen over tennisles kunt u mailen naar voorst@tennishuys.nl. Tennislessen kunnen zowel door kinderen als volwassenen gevolgd worden in diverse niveaugroepen. Het lesjaar is opgedeeld in twee seizoenen: het zomerseizoen (van 1 april tot 1 oktober) en het winterseizoen (van 1 oktober tot 1 april). Elk seizoen is er de mogelijkheid om een serie tennislessen te volgen. Iedere week op een vaste dag en tijd, in een vast groepje. Voorafgaand aan elk seizoen (eind maart en eind september) wordt de indeling bekend gemaakt voor het nieuwe seizoen.

TV De Zweepslag website

De Sportkrant Voorst is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Voorst is onderdeel van De Sportkrant