VV Activia: Prestatie en plezier gaan hand in hand

By 13 augustus 2018VV Activia

VV Activia: Prestatie en plezier gaan hand in hand

Remco Solen is helder in zijn betoog. ‘De besten moeten samen voetballen, maar we moeten de andere teams zeker niet vergeten. Zij moeten met dezelfde faciliteiten kunnen werken.’ Drie jaar geleden begon de voormalig hoofdtrainer van Activia samen met Nico Nijhof met het schrijven van een beleidsplan toen hij met een gescheurde kruisband op de bank kwam te liggen. ‘Zoiets kost nogal wat tijd en dat had ik op dat moment’, lacht Solen. Nadat een denktank van echte Activianen zich er over had gebogen werd het technische beleidsplan, gericht op de pupillen en junioren, een jaar geleden geboren.

‘We hadden hier nooit wat op papier staan. Vroeger deelden we in op basis van vriendjes en vriendinnetje, tegenwoordig op kwaliteit. Dat komt ten goede aan zowel de betere als de mindere voetballers omdat iedereen dan kan spelen op zijn of haar eigen niveau.’

De resultaten zijn al direct zichtbaar volgens Solen. ‘In een jaar tijd is er meer structuur aangegeven in de indeling van spelers zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is. We willen al onze eerste jeugdteams op minimaal 2e klasse niveau laten spelen  en dat hebben we sinds afgelopen winterstop voor elkaar gekregen bij de O8-1, O11-1, O13-1 en O15-1. Bij de O9-1 (voormalige F1) hebben ze zelfs een reuzenstap naar de hoofdklasse gemaakt, het hoogste niveau waarop je kan spelen in de regio. Ook willen we ons eigen kader meer bagage meegeven, talentvolle trainers krijgen allemaal een cursus.’

Solen vervolgt zijn verhaal met een belangrijke ontwikkeling: ‘We moeten als club eigenlijk iets groter worden, zodat we in elke leeftijdscategorie kunnen selecteren. De jeugd heeft de toekomst, ook bij Activia, maar om te groeien hebben we aanwas nodig. We hebben voor het eerst sinds jaren vier F-pupillenteams. Met de Worp hebben we een hele stabiele jonge wijk waar altijd leden van zullen blijven komen, maar we staan heel erg open voor leden van buitenaf, zowel uit de Raambuurt als uit de nieuwe woonwijk Achter ’t Holthuis en De Schaker in Twello.’

Geslaagde voetbalmiddag V.V. Activia
Op zaterdagmiddag 21 april jl. organiseerde V.V. Activia voor het 3e jaar op rij een leuke en geheel vrijblijvende voetbalmiddag voor kinderen vanaf 4 jaar die kennis wilden maken met voetbal.

Ruim 20 jongens en meisjes in de leeftijdscategorie 4 – 8 jaar kwamen naar “De Schoapenweide” aan de Vermeersweg voor hun eerste voetbaltraining. De één eerst nog wat onwennig de kantine binnenkomend, de ander meteen het veld oprennend omdat daar al een vriendje of vriendinnetje aan het voetballen was.

Na een kort openingswoordje werd iedereen in groepen verdeeld en onder begeleiding van een Activia-trainer werden in een uur tijd diverse oefenvormen afgewerkt.

Het enthousiasme spatte er vanaf en de onwennigheid van het begin was snel verdwenen. Na afloop kreeg iedereen een tasje met inhoud uitgereikt en onder applaus van de eveneens enthousiaste ouders ging iedereen tevreden naar huis.

We kijken terug op een zeer geslaagde voetbalmiddag en hebben veel kinderen hopelijk enthousiast gemaakt voor het voetbalspel. Ook geïnteresseerd uw kind te laten voetballen bij V.V. Activia? Meer informatie vindt u op onze website www.vvactivia.nl of mail uw vraag naar ledenwerving@vvactivia.nl

VV Activia website

De Sportkrant Voorst is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Voorst is onderdeel van De Sportkrant