SP Teuge: Een OMNI vereniging

By 10 juli 2018SP Teuge

SP Teuge: Een OMNI vereniging

Voetbal
Sp. Teuge wil een middelgrote voetbalvereniging zijn als alternatief voor de grote clubs in de omgeving. Leden kunnen met plezier op zijn of haar niveau voetballen(ontwikkelen) in een veilige omgeving. Sportiviteit vinden wij belangrijk. Behoud van onze unieke identiteit staat centraal. Onze kernwaarden: Sp. Teuge zijn we samen: Iedereen is welkom bij Sp. Teuge om te voetballen, uit de eigen gemeente of daarbuiten, jongens en meisjes.

De afgelopen jaren is Sp. Teuge enorm gegroeid. Door de ligging aan de rand van Apeldoorn mogen wij veel leden verwelkomen op ons mooie complex. Met de komst van een kunstgrasveld enkele jaren geleden kunnen wij het gehele jaar door de sportfaciliteiten aanbieden.

Onze club heeft een prima organisatie en een degelijk bestuur. Vele vrijwilligers in alle functies van onderhoud tot trainen, leiden en fluiten van wedstrijden, bardiensten en commissies. Vele jeugdleden vervullen hun maatschappelijke stage bij de club en blijven hierdoor verbonden als vrijwilliger bij de club.

We hebben seniorenvoetbal voor dames en heren, presentatie en recreatief op de zaterdag.

Het damesteam bestaat wat al behoorlijk wat jaren bij Sportclub Teuge. Naast dat zij als elftal hebben gespeeld, zijn zij ook een seizoen actief geweest als 7-tal. Naast de aanwezigheid op zaterdagmiddag tijdens de derde helft in de kantine, draaien zij ook roulerend bardiensten op zaterdagmorgen en zijn zij actief in een meiden/damescommissie. Hiermee worden leuke activiteiten georganiseerd om meiden actief te werven bij Sp. Teuge en de aanwezige meiden beter te leren kennen. Met deze activiteiten hopen we dat veel meiden in de regio gaan sporten.

Jeugdvoetbal, jongen en meisjes(gemengd), in iedere leeftijdsklasse zowel prestatief als recreatief(breedte).

35+ en 45 +

Vrijblijvend meetrainen?
Dat kan! tjc@sp-teuge.nl

Gymnastiek ouderwets? Helemaal niet!

Bij gymnastiek denken veel mensen aan Sanne Wevers of Epke Zonderland, maar zo’n hoog niveau wordt er in Teuge nog niet gehaald. We richten ons op het plezier. Iedereen kan bij ons gymnastiek bedrijven op zijn of haar eigen niveau. De afdeling Gymnastiek bestaat al meer dan 35 jaar en richt zich op de recreatieve kant van de gymsport. Op maandagavond is onze sportavond.

Vanaf 18.00 uur tot 20.00 uur mag eerst de jeugd het goede voorbeeld geven.

Door gebruik van diverse toestellen, ballen, hoepels en meer klein materiaal word de motoriek van de kinderen geactiveerd. Ook fijn is dat ze zich uit kunnen leven en hun hoofd leeg kunnen maken.

De dames (20.00 – 21.00 uur) en de heren (21.00 – 22.00 uur) hebben apart van elkaar een uur sport-en spelplezier onder deskundige leiding, er word getraind met ballen, gewichtjes, steps etc. Zo proberen we het lichaam strak te houden. We trainen niet met dure fitness apparaten maar dat zie je ook terug in de contributie.

Dus:  Gym is voor iedereen, jong én oud(er)! Lijkt het je leuk om eens te komen kijken of mee te doen? Kom dan eens langs in de gymzaal aan de Bleriotstraat in Teuge.

Meer info on de site van Sp.Teuge https://www.sp-teuge.nl/184/gymnastiek/

Sportclub Teuge, afdeling biljart.

Bij de oprichting van Sportclub Teuge in 1954 is er bepaald dat er naast voetbal ook ruimte moest zijn voor andere sporten.

Op 3 maart 2016 is er onder de vleugels van Sportclub Teuge “De Algemene Biljart Club Teuge” opgericht. Op drie doordeweekse dagen wordt er door recreanten gebiljart en in 2017 is er ook een team gaan spelen in competitie verband, genaamd: “De Doorstoters Teuge”.  Dit team speelt niet onverdienstelijk in de sterke 2e klasse van het Noord Veluwse Biljart Verbond, waar ze in de bovenste regionen meedraaien.

Inmiddels telt de biljartvereniging ongeveer 30 leden en sinds kort wordt er op een door de club aangeschaft Wilhelmina carambole biljart gespeeld. We streven er naar om minimaal twee maal per jaar een tien over rood toernooi te organiseren en spelen met een groepje leden ook op toernooien van andere biljartclubs in de regio.

Wilt u eens een balletje stoten, kom dan eens vrijblijvend kijken of neem contact op met onze biljart commissie. Biljarten bij Sportclub Teuge is alleen mogelijks als u zich aansluit bij de biljartvereniging.

Afdeling volleybal Dames

De afdeling volleybal van Sportclub Teuge bestaat al meer dan 40 jaar! De afgelopen jaren hebben wij afscheid moeten nemen van een aantal leden. Gelukkig hebben wij de laatste 3 jaar een behoorlijk aantal nieuwe leden mogen verwelkomen, waardoor wij nu met twee dames teams zijn!

Naast nieuwe leden hebben wij sinds enige tijd een nieuwe trainer. Wij zijn erg blij met de kennis en de jarenlange ervaring van André. De trainingen zijn leuk en afwisselend, naast een partijtje volleybal wordt er ook gewerkt aan onze volleybal skills! Wekelijks wordt er op de woensdag avond getraind, daarnaast wordt er afwisselend met twee teams wedstrijden gevolleybald. De wekelijkse wedstrijden worden begeleid door niet spelende leden , Annemarie Nijendijk, Ans Dreijerink en is Tinie Velner de coach.

Iedereen is welkom, wij doen niet aan leeftijdsdiscriminatie.

Naast al deze sportiviteit is er ook veel aandacht voor gezelligheid. Jaarlijks hebben wij een volleybal uitje. Dit jaar hebben wij een escape in the city gedaan met het team. Dit werd georganiseerd door Buitenhuis groepsuitjes. Het waren pittige opdrachten, maar dankzij onze teamspirit is dit helemaal goed gekomen. Daarnaast borrelen wij graag met nieuwjaar en bezoeken wij ook dit jaar het dames Nederlands volleybal team in Apeldoorn bij het Omnisport.

Kortom veel sportiviteit en gezelligheid bij de dames afdeling van de volleybal!

Kom gerust eens kijken bij een training of wedstrijd! Of als je graag wil volleyballen verwelkomt ons team jou graag!

SP Teuge website

De Sportkrant Voorst is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Voorst is onderdeel van De Sportkrant