SV Voorwaarts Twello: Graag will wij ons presenteren

SV Voorwaarts Twello: Graag will wij ons presenteren

Totaal heeft de omni sportvereniging Voorwaarts 2400 leden, de vereniging bestaat uit een voetbal tak met 1100 leden ( 2e klasse oost, nog volop kansen promotie), Volleybal met 300 leden (heren 1 gepromoveerd naar de 2e divisie) , gymnastiek afdeling met 400 leden (met veel dans en andere activiteiten) , Handbal afdeling met 250 leden (Dames 1 speelt in de 1e divisie),  toneel afdeling met 20 leden, beach tak met 250 leden en een ontspanningscommissie met 10 leden. Tevens hebben wij “de vrienden van Voorwaarts” met 80 leden, een business club.

De accommodatie waar S.V. Voorwaarts speelt is Sportpark De  Laene aan de Kerklaan. Daar zijn de voetbalvelden en beach accommodatie.  De binnen sporten worden in sporthal Jachtlust gespeeld in het centrum van Twello. Een sfeervolle 47 jarige sporthal waar altijd veel publiek aanwezig is om te genieten van het handbalspel van onze dames en de volleybal wedstrijden van de dames en heren.

Voorwaarts wordt gezien als een vereniging met veel familie verbanden. Je start bij de gymnastiek en vervolgens gaan veel jongeren verder bij de andere afdelingen van de Omni. Zodoende zie je vaak complete gezinnen die lid zijn van onze vereniging.

Speciaal in deze editie willen wij de handbal afdelingen extra aandacht geven. Wij zijn bijzonder trotst op de meiden van het eerste team, zij spelen onder de naam Eurobottle Voorwaarts. Allemaal speelsters die vanaf de jeugd bij Voorwaarts spelen. Ellen en Alineke hebben een aantal jaren bij Dalfsen aan de top gespeeld maar zijn weer terug bij onze verenging. In de afgelopen 5 jaar is het team 3 keergepromoveerd en afgelopen seizoen voor het eerst in de 1e divisie gespeeld. Vierde plaats en in de nacompetitie 2e geworden, een top prestatie. De thuis wedstrijden in Jachtlust worden door steeds meer inwoners van Twello en omstreken bekeken. Het is een avond amusement, veel passie en inzet met hoge snelheid en mooi handbal.

S.V. Voorwaarts, een prachtige vereniging met veel mogelijkheden voor sporten op wedstrijd niveau of recreatief, diverse aantrekkelijke sporten om te kiezen.

Koepel Sport, Welzijn en Cultuur

Koepel is sinds de oprichting op 1-1-2010 de organisatie die voor gemeente Voorst zorgt voor de verhuur van gemeentelijke gebouwen. Naast de 2 sportcomplexen Zuiderlaan en Jachtlust zijn er nog 7 gymnastieklokalen in alle dorpen van gemeente Voorst en Twello. Ook hebben wij met de directie van AOC gymzalen de afspraak dat we deze in de avonduren kunnen inzetten. Ondanks de hoeveelheid aan accommodaties is er meer vraag dan aanbod op de prime time uren. In overleg met de gebruikers zijn wij, in overleg met gemeente Voorst, naar oplossingen aan het zoeken voor dit vraagstuk. Koepel heeft het streven om de sporters zo goed mogelijk te facilitairen. Wij zitten regelmatig met afgevaardigden van de verenigingen om tafel om de mogelijkheden van de zalen, uren en inrichting te bespreken.

Bovenstaande weergave van S.V. Voorwaarts is een mooie uitdaging om de handbal- en volleybal tak op het hoge niveau te ondersteunen. Naast de huur van de zalen voor de trainingen en wedstrijden is er uiteraard ook een derde helft in ons mooi verbouwde sportcafe Jachtlust. Deze aanpassing in 2017 heeft veel bijval gekregen van de gebruikers.

Koepel wens alle sporters in onze accommodaties veel sportplezier en aangename sporturen.

SV Voorwaarts Twello website

De Sportkrant Voorst is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Voorst is onderdeel van De Sportkrant