Badminton, verassend veelzijdig!

By 19 juni 2018BC Twello

Badminton, verassend veelzijdig!

De meeste mensen kennen tafeltennis, standvolleybal en een potje frisbee wel van de vakanties en in dat rijtje hoort badminton ook thuis. Maar, net zoals voetbal meer is dan tegen een balletje ‘trappen’ is badminton verassend veelzijdig. De badmintonverenigingen schoten in de jaren ’70 als paddenstoelen uit de grond, zo ook BC-Twello. Nederland draaide toen internationaal mee op wereldniveau en was geregeld op de televisie te zien wat de badmintonsport veel goed heeft gedaan. Nu doen we nog steeds goed mee met namen als Caljouw en Piek maar krijgt de sport veel minder aandacht dan het verdient. Want badminton is één van de snelste sporten ter wereld en daardoor leuk om naar te kijken maar nóg leuker om zelf te doen.

De spelregels zijn niet moeilijk. De bedoeling is dat je de shuttle bij de tegenstander binnen het speelveld op de grond krijgt. Maar je opponent heeft uiteraard hetzelfde doel. Daarvoor wordt alles uit de kast getrokken; Diepe slagen, strakke ballen, vieze netdrops, harde smashes en de nodige schijnbewegingen. Dit gaat zo snel dat je tegelijk werkt aan je conditie, tactiek en reactievermogen. Na de strijd worden na afloop altijd de mooie momenten gedeeld maar ook tijdens de set is er veel waardering voor elkaars spel.

Bij BC Twello kun je kiezen voor een enkelspel of om het speelveld eerlijk met z’n tweeën te verdelen. Via een labelsysteem kan de samenstelling van de teams op een avond regelmatig wisselen. Zo spelen jong en oud met en tegen elkaar wat het clubgevoel versterkt en het plezier verhoogt. Daardoor kan iedereen elke avond een paar leuke potten spelen. Ook buiten de speelavond zorgt een actief bestuur voor leuke activiteiten. BC-Twello heeft rond de 50 leden tussen de 16 – 60+ jaar waarvan ongeveer evenveel dames als heren. Twee teams spelen in de recreantencompetitie tegen andere teams uit de regio Salland/ Zwolle.

BC Twello heeft nog ruimte voor nieuwe spelers en hoopt u graag beter te leren kennen. We spelen op maandagavond vanaf 20.00h in sporthal de Jachtlust in Twello en meer informatie is te vinden via de website www.bctwello.nl of telefonisch via 0571-260470/ . Iedereen mag een aantal weken gratis proefdraaien en leenrackets zijn voldoende aanwezig. Verder is badminton één van de goedkoopste sporten die je kunt vinden.

Badmintonweetjes:

Badminton hanteert sinds 2006 het rallypuntensysteem. Dit maakt het spel nog dynamischer en aantrekkelijker om te spelen en te zien.

Bij BC Twello spelen we met hoogwaardige nylon shuttles, echte pro’s hebben per shuttle 16 ganzenveren nodig.

De snelheid van een shuttletje bij een smash beduidend hoger ligt dan die van een tennisbal?

Je op Youtube badminton filmpjes kunt zien waarbij de ware schoonheid van deze sport goed zichtbaar is.

BC Twello website

De Sportkrant Voorst is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Voorst is onderdeel van De Sportkrant